Logo Belgische Sjoelfederatie  Belgische
     Sjoelfederatie
Sjoelbak
Sjoelbak
Sjoelbak

› Wedstrijdsjoelen

Naast de open tornooien, die voor iedereen een goede basis vormen als oefening en voor nieuwe spelers een mooie kennismaking zijn met de sjoelsport, organiseren de Belgische Sjoelfederatie en haar aangesloten clubs elk seizoen een heel pakket aan wedstrijden.

» Competitie

De competitie is de belangrijkste pijler van het wedstrijdaanbod. Er wordt gespeeld in een eerste en tweede afdeling met teams van 5 tot 10 mensen. Elk team speelt tegen elk ander team van zijn eigen afdeling een uit- en thuiswedstrijd. Per wedstrijd verdient men punten voor het ploegenklassement als de 5 beste spelers een gelijk aantal of meer punten hebben behaald dan de 5 beste spelers van de tegenpartij.
Competitie De Vliegende Schijf - De Vrolijke Schuivers  Wisselbeker Tweede Afdeling  Competitie Rode Sjoelers - Schotense Sjoelers
Bij de uitreiking op het einde van het seizoen worden de individuele spelers in de bloemetjes gezet die in hun klasse het beste gescoord hebben. Ook neemt de beste ploeg in eerste en de winnaar in tweede afdeling hun wisselbeker mee naar huis. Maar er wordt tevens een speciale wedstrijd gespeeld waar er door de clubs nieuwe sjoelbakken te winnen zijn!

» Belgisch Kampioenschap

PrijzentafelOoit gedroomd om de beste Belg in iets te zijn? Elk jaar wordt er in september gestreden voor de titels Belgisch Kampioen, Belgisch Kampioene en Belgisch Jeugdkampioen. Wij nodigen iedereen uit om een gooi te doen naar één van deze titels. Elke Belg kan immers deelnemen. Er zijn daarom ook enkele nevenklassen voorzien, zodat spelers van elk niveau kans maken om in hun klasse kampioen te worden.

» Beker van België

De 2 finalisten van de Beker van België 2005Er wordt gespeeld in teams van 5 sjoelers. Elke ronde worden er 10 bakken gespeeld, waarbij de scores van de teamleden samengeteld worden. De bedoeling is om in elke ronde de tegenstander uit te schakelen door meer punten te halen.
Het team dat erin slaagt om de finale te winnen, mag de wisselbeker een jaar mee naar huis nemen. Heeft het winnende team de wisselbeker voor de 3de keer gewonnen, mogen ze de beker definitief houden!

» Interland

Elk jaar organiseert één van de drie deelnemende landen de interlandwedstrijd sjoelen. Twintig deelnemers per land worden afgevaardigd. De winnaar is meestal geen verassing. Het Nederlandse team heeft al elke editie gewonnen waaraan ze heeft deelgenomen. Toch is het een zeer interessante wedstrijd omdat je er van elk deelnemend land twintig van de beste spelers kan zien sjoelen. De interland wordt steeds begin september gespeeld, en vormt daarmee de aftrap van het nieuwe seizoen.
Interland 2005 te Wüsting (DE)
[Naar Overzicht]
Naar Boven
Sitemap - Realisatie Website: Stefan Cauwelaers
Copyright © 2005-2012 Belgische Sjoelfederatie (BSF) - Alle Rechten Voorbehouden
Normaal Lettertype Groot Lettertype Zéér groot Lettertype