Logo Belgische Sjoelfederatie  Belgische
     Sjoelfederatie
Sjoelbak
Sjoelbak
Sjoelbak

› Zin om mee te doen?

Scenario: Het is zaterdagmorgend. Mooi weer voor de tijd van het jaar, wel een beetje frisjes. En je hebt op onze sjoelagenda gelezen dat er een tornooi of wedstrijd wordt georganiseerd.

» Hoe deelnemen?

Iedereen kan zonder vooraf in te schrijven of lid te zijn van de federatie aan alle tornooien deelnemen die door ons georganiseerd worden. Je moet gewoon op tijd ter plaatse bij de inschrijftafel zijn! Bij tornooien van sommige clubs vraagt men wel om vooraf in te schrijven.
Tornooi Rode Sjoelers 2005  Winnaars Belgisch Kampioenschap 2005
Bij wedstrijden ligt het iets anders: Voor de Competitie, Beker van Belgë en Interland moet je lid zijn van de federatie. Bij de Beker wordt er wel altijd een open tornooi voorzien voor niet-leden. Aan het Belgisch Kampioenschap kan iedereen meedoen!

» Klassenindeling

KlassegrenzenSpelers worden ingedeeld in verschillende klassen afhankelijk van hun spelniveau. Zo speel je steeds tegen mensen die ongeveer evenveel punten halen. Bij het begin van elk seizoen wordt je spelniveau bepaald op basis van de gemiddelde score per bak die je in de competitie van het voorbije seizoen behaald hebt. Nieuwe spelers worden, afhankelijk van het speelsysteem, meestal ingedeeld na de eerste ronde.

» Een sjoelwedstrijd is nooit hetzelfde!

Om het wat interessanter te maken, worden er verschillende speelsystemen gebruikt voor de wedstrijden en tornooien. Enkele voorbeelden zijn: 2x10, 3x10, 5 vrij, 2x5 om en om, koppelsjoelen en duosjoelen. Het meest gebruikte speelsysteem is 2x10, wat wil zeggen dat er 2 rondes van elk 10 bakken gespeeld worden. Bij de competitie worden er 2 rondes van 5 bakken om en om gespeeld. Daarbij komt dat je steeds met andere mensen speelt op andere bakken.
Hockey-sjoelen

» Scorebriefje

Bij elke wedstrijd krijg je bij inschrijving een scorebriefje. Hierop staat vermeld op welke bak je moet starten, en of begint met jureren of sjoelen. Na elke bak wordt er door het jurylid de score op genoteerd, en na een ronde gaat het briefje naar de rekenkamer om de uitslag te maken.
[Naar Overzicht]
Naar Boven
Sitemap - Realisatie Website: Stefan Cauwelaers
Copyright © 2005-2012 Belgische Sjoelfederatie (BSF) - Alle Rechten Voorbehouden
Normaal Lettertype Groot Lettertype Zéér groot Lettertype